General Pest Control (GPC)

General Pest Control (GPC)


TEKNIK RAWATAN & KAWALAN MAKHLUK PEROSAK (GENERAL PEST CONTROL)

Di sini kami melampirkan penerangan ringkas mengenai teknik yang akan dijalankan untuk mengawal perosak: -

1. Lipas

Penyemburan kimia untuk membunuh lipas akan dilakukan dengan teliti dan teliti. Fokusnya adalah pada lokasi pembiakan lipas seperti tandas, tangki septik, kedai makan dan lain-lain. Kegunaan biasa digunakan dengan memasukkan umpan ke dalam kotak khas dan diletakkan di lokasi yang sesuai dan strategik. Jika serangan berlaku di tempat terlalu tinggi, semburan menggunakan mesin U.L.V akan dijalankan (dengan izin pemilik).

*Umpanan khas digunakan dengan diletak ke dalam kotak-kotak khas dan ditempatkan di lokasi yang sesuai dan strategik.

*Jika serangan lipas berlaku pada sesuatu tempat adalah terlalu tinggi, semburan dengan menggunakan mesin U.L.V akan dijalankan (dengan kebenaran pemilik)

2. Tikus

Perangkap Tikus digunakan untuk mengawal tikus dengan meletakkan umpan ke dalam kotak khas dan ditempatkan di lokasi yang sesuai. Papan pelekat akan digunakan untuk tikus. Jika perlu, bahan makanan lain digunakan sebagai umpan.

*Papan gam (glue board) atau perangkap tikus akan digunakan pada laluan tikus sekiranya perlu dan bahan makanan lain digunakan sebagai umpan.

3. Semut

Penyemburan bahan kimia untuk mengawal dan menghapuskan semut akan dilakukan dengan teliti terutama di sarang semut. Perangkap digunakan dengan meletakkanya di lokasi yang sesuai dan strategik.

*Umpan khas digunakan dengan meletakkan di lokasi yang sesuai dan strategik.